Batı AsyaGenelİran İslam CumhuriyetiTürkiye

Ruhani:Terörizmle mücadele toplu işbirliği gerektirmektedir

İran ve Türkiye arasındaki birçok ikili işbirliğinin uygulanmakta olduğunu ifade eden Ruhani, diğer anlaşmaların uygulanması önündeki engellerin de kalkması temennisinde bulundu.

İki ülke ticari ilişkilerinin özellikle özel sektör arasındaki işbirliğinin iyi olduğunu ifade eden Ruhani, bu ilişkilerin gelişmesi için bankacılık alanındaki ilişkilerin artması gerektiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı enerji alanında ve Türkiye’nin petrol ile gaz ihtiyaçlarının karşılanmasında İran’ın işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu belirterek, Ortak Komisyon yetkililerinin anlaşmaların hızlı şekilde uygulanmasını için temaslarını arttırmasını istedi.

Ruhani tarafların sanayi ve ulaştırma alanındaki işbirliğinin de artmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Soçi’de düzenlenen üçlü zirveye değinerek, ‘’Bizim Soçi’de bölge güvenliğinin güçlenmesi ve Suriye’de terörizmle mücadele iççin adım attığımızda kendileri terörizmin destekçisi olan bir grup Varşova’da bölge aleyhine yeni komplolar peşindeler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye milletinin terörizmden acı çektiğini belirterek, İran ile ikili ve bölgesel düzeyde terörizm aleyhindeki mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

İran ile var olan anlaşmaların tamamını hızlı bir şekilde uygulamaya hazır olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin AB Özel Mali Mekanizmasını desteklediğini ve bu çerçevede İran ile işbirliğini hazır olduğunu ayrıca buna benzer ikili mekanizma oluşturmaya hazır olduklarını söyledi.

İran ile çeşitli konulardaki çoklu işbirliğinin olumlu sonuçları olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin İran ile çoklu anlaşmaları bölgenin diğer ülkeleri ile de yapmak istediğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir