İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti, Bölgedeki Amerikan Güçlerini ‘Terörist Grup’ Olarak Tanıdı

İran Milli Güvenlik Konseyi, Amerika’nın İran Devrim Muhafızlarını ‘terörist gruplar listesine’ almasına misillemede bulunarak, Amerikan hükümetini terörizmin destekçisi ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığını (CENTCOM) terörist grup olarak tanıdı.


İran Milli Güvenlik Konseyi yaptığı açıklamada, ‘’İran Milli Güvenlik Konseyi, Amerika’nın Devrim Muhafızlar gurubunu Yabancı Terörist Gruplar, listesinde yer vermesi yönündeki yasa dışı ve tehlikeli uygulaması kınayarak, buna karşın ABD’yi, Terörizmi Destekleyen Devlet ve CENTCOM ile ona bağlı tüm güçlerini terörist grup olarak gördüğünü” bildirdi.


Açıklamada, ‘’Amerika ve bölgesel müttefiklerini her zaman Batı Asya’da terörizmin destekçisi olmalarına rağmen İran Devrim Muhafızları, her zaman bölgede terörizm ve radikalizmle mücadelenin ön cephesinde olmuştur ve bu fedakar grubun El Kaide, IŞİD, El Nusra ve bölgedeki diğer terörist gruplarla mücadelesi bölge halkı ve zarar gören devletler tarafından takdir edilmiştir. ‘’ ifadesine yer verildi.


Amerika’nın İran aleyhindeki bu girişiminin bölge ve uluslararası barış ve güvenlik için büyük tehlike ve uluslararası hukukun ve BM bildirgesine aykırı olduğu ifade edilen açıklamada, CENTCOM’un Amerikan yönetiminin Batı Asya bölgesindeki terörist politikaların uygulamasını üstlendiğini ve İran’ın milli güvenliğini de tehlikeye attığı ifade edildi.


Açıklamanın sonunda ABD yönetiminin bu maceracı uygulamasının tüm tehlikeli sonuçlarının sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir