İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Bakıri: ABD Savaş Gemileri Hürmüz Boğazı’nı Geçebilmek İçin Devrim Muhafızlarına Hesap Veriyor

İran Genel Kurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, ABD terör ordusuna bağlı savaş gemileri Hürmüz Boğazı’nı geçebilmek için halâ Sipahiler Ordusu’nun sorularına cevap verdiklerini açıkladı.

Bir törenin kulisinde gazetecilerin Hürmüz Boğazı ile ilgili sorularına cevap veren General Bakıri, Hürmüz Boğazı’nın güvenliğini temin etmek İran silahlı kuvvetlerinin görevi olduğunu, İran bu boğazın açık kalmasından yana olduğunu belirtti.


General Bakıri, bundan önce de belirtildiği üzere, başka ülkelerin ürünleri ve petrolü bu boğazdan geçtiği gibi İran ürünleri ve petrolü de bu boğazdan geçmesi gerektiğini, eğer birileri Hürmüz Boğazı’nın güvenliğini bozmaya kalkışacak olursa mutlaka İran’ın tepkisi ile karşılaşacağını vurguladı.

General Bakıri ayrıca, eğer İran petrolü bu boğazdan geçemeyecek olursa, başka hiç bir tarafın petrolü de bu boğazdan geçemeyeceğini, ABD terör ordusuna bağlı savaş gemileri de Hürmüz Boğazı’nı geçebilmek için Sipahiler Ordusu’nun sorularına cevap vermek zorunda olduklarını, nitekim şimdiye kadar bu prosedürde herhangi bir değişiklik yaşanmadığına şahit olduklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir