SuriyeTüm Haberler

Suriye Ordusu Hama’da İlerliyor!: Hama’nın Kuzeyindeki Bir Kasaba Daha İşgalden Kurtarıldı

Suriye ordu birlikleri Hama kırsalındaki Kale el-Madiq beldesini Nusra Cephesi teröristlerinin işgalinden kurtarmayı başardılar.

İdlib ve Hama kırsallarında terör gruplarının gerginliği azaltma anlaşmasına karşı koyma çerçevesinde Suriye ordu birlikleri başlattığı yoğun operasyonlar sırasında terör gruplarına ait bir çok yuva nitelikli operasyonlarla imha edildi.

SANA’nın bildirdiğine göre ; Suriye ordu birlikleri Hama kırsalının kuzeyinde yer alan Kale el-Madiq Beldesindeki Nusra Cephesi uluslararası terör örgütüne ait yuvaları nitelikli operasyonlarla hedef aldı. Ordu güçlerinin operasyonları sonucunda Nusracı bir çok teröristin cephanesiyle birlikte etkisiz hale getirildiğini aktarıldı.

Öte yandan, Suriye ordu birlikleri İdlib kırsalının güneyinde bulunan Hbeyt Beldesindeki Nusra Cephesine ait yuvaları da yoğun operasyonlarla hedef aldıkları, operasyonlar sonucunda terör gruplarının burada da ağır hasarlara uğratıldıkları belirtildi.

Öte yandan, ABD destekli “Demokratik Suriye Güçleri” Deyrezzor kırsalının kuzeydoğusu Şehil Kasabasında 6 sivilin ölümü ve 4 sivilin de yaralanmasıyla sonuçlanan bir saldırı gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir