LübnanTüm Haberler

Hizbullah: Direniş Cephesine Baskı ve Yaptırımlar Akamete Uğrayacak

Lübnan Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkan Vekili Şeyh Ali Damuş, ABD ve Tel-Aviv’in bazı bölge ülkeleriyle birlikte direniş cephesine en ağır baskı uygulamak için seferber olduklarını belirterek, ancak bu girişimlerin her zaman sonuçsuz kalacağını vurguladı.


Damuş katıldığı bir merasimde yaptığı açıklamada, yaptırımlar, abluka ve baskının direniş cephesi ve müttefikleri üzerinde etkili olmayacağını kaydetti.


Hizbullah üyesi, direniş müttefiklerinin bugün her zamankinden daha fazla bu yolu desteklediklerini çünkü direnişin Lübnan’ın İsrail’in tehdit ve hırslarına karşı koyma gücünün temelini teşkil ettiğini vurguladı.


“Direniş olmasaydı Siyonist rejim her gün Lübnan’a saldırdı” ifadesini kullanan Damuş, direniş cephesine yönelik baskı, abluka ve yaptırımların akamete uğrayacağını söyledi.


Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyeddin de, bazı ülkelerce direniş cephesine yönelik ablukaya işaretle, bundan amacın direniş ile işbirliği içinde herkese baskı yapmak ve böylece direnişe desteği çekmek olduğunu, ancak bunun ters teptiğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir