FilistinTüm Haberler

Gazze Mücahidlerinin Gönderdiği Yanıcı Balonlar, İşgal Topraklarının Üç Ayrı Noktasında Yangın Çıkardı

Filistinli gençlerin Gazze Şeridi’nden gönderdiği yangın çıkarıcı balonların dün (9 Haziran Pazar) sınır hattı yakınlarında kurulu Eşkol Yahudi Yerleşkeleri Kompleksi’nde üç ayrı yangına yol açtığı bildirildi.

İşgalcilere ait 0404 sitesi, konuyla ilgili yayınladığı haberde, yangınlara Gazze Şeridi’nden gönderilen yangın çıkarıcı balonların yol açtığını belirtti.

İşgal rejimi medyası geçtiğimiz günlerde Gazze Şeridi’nden gönderilen yangın çıkarıcı balonlar sebebiyle sınıra yakın bölgelerde kurulu Yahudi yerleşkelerinde çıkan yangınlarla ilgili çok sayıda haber yayınladı.

İşgal rejimi televizyonu 13’üncü kanalı, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli gruplarla anlaşma sağlanmasının ardından geçen bir aydan Cuma gününe kadar sınıra yakın bölgelerde 47 yangın çıktığını bildirdi.

Gazze Şeridi’nden sınırın diğer tarafına yangın çıkarıcı balon gönderme eylemleri ateşkes anlaşması sebebiyle bir süre durduktan sonra yeniden başladı.

İşgal rejiminin anlaşmayı uygulamaması üzerine Filistinli gençlerin yangın çıkarıcı balon uçurma eylemlerini yeniden başlattıkları ifade edildi.

Gazze Şeridi’nden gönderilen balonlar ve uçurtmalar Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin başladığı 30 Mart 2018’den bu yana işgal altındaki topraklarda yüzlerce yangına yol açtı.

Filistinli gençlerin basit araç gereçlerle yaptığı ve kuyruğuna yanıcı madde bağlayarak sınırın diğer tarafına gönderdiği uçurtmalar ve balonlar işgalciler için kabus olmaya devam ediyor.

Uçurtmaların ve balonların çıkardığı yangınlar binlerce dönüm arazinin yanmasına ve işgalcilerin milyonlarca şikel zarara uğramasına sebep oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir