FilistinTüm Haberler

Hamas, ABD Büyükelçisi’nin Batı Şeria İle İlgili Açıklamalarını Kınadı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Amerika Birleşik Devletleri’nin işgal rejimindeki büyükelçisi David Friedman’ın açıklamalarını kınadı.

Hamas, işgal rejiminin Batı Yaka topraklarını ilhak etme hakkı olduğunu öne süren ve Yahudi yerleşimini meşrulaştıran Friedman’ın açıklamalarının Filistin halkının hakkına tecavüz olduğunu belirtti.

Amerikalı büyükelçinin açıklamalarının Birleşmiş Milletler kararlarına ve uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çeken Hamas, Friedman’ın açıklamalarının işgal ordusunun Doğu Kudüs’ü, Batı Yaka’yı, Gazze Şeridi’ni ve diğer bazı Arap topraklarını işgal ettiği En-Nekbe’nin 52’nci yıldönümüne denk geldiğini, Amerika’nın bu tehlikeli açıklamalarla Filistin halkını hedef alan saldırıları sürdürdüğünü ifade etti.

Filistin halkının topraklarından daha çoğunu gasp etmeyi teşvik eden açıklamaların olası sonuçlarından Amerikan yönetiminin sorumlu olduğunu belirten Hamas, Filistin halkının tüm gruplarıyla işgale karşı direnişini ve haklarını savunmayı sürdüreceğini söyledi.

Hamas Hareketi, Arap ve İslam ülkeleri halklarını, hükümetlerini ve dünyanın özgür insanlarını Amerika’nın öncülük ettiği zulüm ve azgınlığa karşı Filistin halkına destek olmaya, direnişini güçlendirmeye, haklarını korumaya ve insani değerleri savunmaya davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir