Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı, Suudi Rejiminin Kral Halid Hava Üssünü İHA’larla Bombaladı!

Suud Rejiminin Güneybatısındaki Kral Halid Hava Üssüne Yemen Hizbullahına Bağlı İHA’larca Düzenlenen Saldırıda Üs İçindeki Radar Sistemleri İle Helikopterlerin Kullanılamaz Hale Geldiği Bildirildi

(İSLAMİ DAVET)

Suudi Arabistan’ın güneybatısındaki Kral Halid Hava üssüne Yemen Hizbullahı’na bağlı İHA’lar saldırı düzenledi.

Saldırıda üs içindeki radar sistemleri ile helikopterler imha edildi.

Bu arada, Yemen ordusu ve halk komiteleri güçleri, dün gece Suudi rejimi işbirlikçilerinin Taaz bölgesindeki mevzilerine füze saldırısı düzenlendiğini ve bu saldırıda işbirlikçilerden bir çoğunun öldüğü ve yaralandığını bildirdi.

Yemen ordusu ve halk komiteleri güçleri, Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırılarına hem Yemen içinde hem de Suudi rejimi topraklarında güçlü bir şekilde misillemede bulunmaya devam ederken, 14 mayıs tarihinde de, Suudi Arabistan’a ait, iki adet petrol pompa istasyonuna Yemen’li güçler tarafından drone ile saldırı düzenlenmişti.

14 Mayıs’lı saldırıyla ilgili açıklama yapan Suudi Arabistan Endüstri ve Maden Kaynakları Bakanı Halid El-Falih, saldırının küçük çapta bir yangına yol açtığını ancak yangının kontrol altına alındığını, bu yüzden küçük bir arızanın meydana geldiğini belirtti. Bu durumun petrol üretimini ve ihracatını kesintiye uğratmasını beklemediklerini bildirmişti.

Suudi Arabistan devlet şirketi Aramco’ya ait olan istasyonlara saldırı haberinin ardından petrol fiyatları yukarı yönlü hareket etmişti.

Ülkenin başkenti Riyad’ın 320 kilometre batısında bulunan istasyonlara gerçekleştirilen saldırıyı, Yemen güçleri üstlenmişti.

Pazar günü de ikisi Suudi Arabistan, biri Norveç, biri Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere dört adet petrol tankeri, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Füceyre emirliğinden yola çıktıkları sırada hedef alınmıştı.

Endüstri ve Maden Kaynakları Bakanı Halid El-Falih, kimin nasıl yaptığına dair detayları açıklamadığı olay kapsamında iki adet petrol tankerine ‘sabotaj saldırısı’ düzenlendiğini belirtti.

ABD merkezli gazete Wall Street Journal, ABD’ye göre bu saldırının arkasında İran’ın olabileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir