İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran, Dünyada En Fazla Uyuşturucunun Ele Geçirildiği Ülke

İran uyuşturucu madde ile mücadele genel sekreteri albay İskender Mümini, dünyada ele geçirilen afyonun yüzde 76 ve morfinin yüzde 67’inin İran’ın çabalarıyla ele geçirildiğini bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, İskender Mümini, dün Irak içişleri bakanlığının uyuşturucu ile mücadele daire başkanıyla görüşmesinde, İran’ın uyuşturucu madde transit yolu üzerinde olmasından dolayı bu konuya ağırlık verdiğini ve bununla ilgili kurumun da bizzat İran cumhurbaşkanının uhdesinde olduğunu söyledi.

İranlı yetkili, Afganistan’dan Avrupa’ya uyuşturucu maddenin kaçak yollarla gittiğini belirterek, ‘uyuşturucu maddenin, dünyanın en yüksek gelirli bir ticaretine dönüştüğünü ve bu durumun da İran İslam Cumhuriyeti’nin uyuşturucu madde kaçakçılığına karşı yılda yüzmilyonlarca dolar harcama yapmasına, sınırlardaki güvenliği arttırmak zorunda kaldığını söyledi.

Albay İskender Mümini, İran’da son 30 yılda 11 bin ton çeşitli uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini belirterek, bununla mücadelede İran’ın bu zamana kadar en az 3 bin güvenlik görevlisini şehit verdiğini ve 12 binden fazlasının da yaralandığı ve gazi olduğunu söyledi.

Iraklı yetkili tümgeneral Abdulsahib de, uyuşturucu maddenin bugün dünyanın en önemli sorununa dönüştüğünü ve bununla ülkelerin tek başına mücadelesinin mümkün olmadığını ve uluslararası ortak bir işbirliğini zaruri olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir