LübnanTüm Haberler

Hizbullah: Filistin Meselesini Para İle Çözmeye Çalışmak Filistin’e Büyük Bir Hakarettir

Lübnan Hizbullah hareketi siyasi konseyi Başkanı İbrahim Emin Seyyid, Amerika devletinin Filistin milletine, sorunlarını para ile çözebileceği yoksul bir millet gözüyle bakması, bu millete büyük hakaret olduğunu belirtti.

Pazartesi günü yaptığı konuşmada Manama konferansına değinen Lübnan Hizbullah hareketi siyasi konseyi Başkanı İbrahim Emin Seyyid, şöyle dedi:

“Filistin milleti hali hazırda çağdaş dünyanın en büyük meselesini oluşturuyor, ancak Amerika devleti Filistin milletini ve bu milletin var olma hakkını ve siyasi haklarını gözardı ederek Filistin milletine, sorunlarını Bahreyn’de düzenleyeceği Manama konferansı ile çözebileceği yoksul bir millet gözüyle bakıyor.”

Diğer yandan, Filistinli mültecilerin durumu ile ilgilenen Lübnanlı Filistinli çalışma grubunun Pazartesi günü Lübnan’da bir oturum düzenleyerek ABD patentli Yüzyılın anlaşması adlı kumpasa karşı ortak tavrını açıklayacağı belirtildi.

Filistin’in sözde iktisadi meselelerini el alacağı belirtilen ancak aslında Amerika ve korsan İsrail’in ortak kumpası Yüzyılın anlaşmasının hayata geçirilmesi yönünde ilk adım sayılan Manama konferansı 25 ve 26 Haziran tarihlerinde Bahreyn’in ev sahipliğinde düzenleniyor.

Yüzyılın anlaşması adlı şom planı ABD Başkanı Donald Trump ortaya attı ve uygulanmasını da damadı Jared Kuşner’e devretti. Bu projede Batı şeria ve Beytulmukaddes’in yarısı siyonist rejim İsrail’e veriliyor ve kurulacak Filistin devletinin başkenti olarak da Beytulmukaddes yerine Ebudis adlı küçük bir belde belirleniyor. Bu şom plana göre Filistinli mülteciler bir daha anavatanına geri dönemiyor ve Filistin adlı devlet sadece Batı şerianın kalan bölümü ve Gazze şeridini kapsayacak şekilde kuruluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir