FilistinTüm Haberler

Gazze’deki Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde 40 Filistinli Yaralandı

Filistin sağlık bakanlığı, dün gece yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi sınırında düzenlenen ‘Geri Dönüş Yürüyüşü’nde dün terör rejimi İsrail güçlerinin ateş açması sonucu en az 40 kişinin yaralandığını bildirdi.

Fars haber ajansına göre, terör rejimi güçlerinin göz yaşartıcı gaz başta olmak üzere zehirli kurşunlar ihtiva eden silahlarla ateş açtıkları bildirildi.

30 mart 2018’de başlayan ve bugüne kadar devam eden Geri Dönüş Yürüyüşü’nde bu zamana kadar en az 310 Filistinli şehit olurken binlercesi de yaralandı.

Başta İran olmak üzere ülkeler ve uluslararası kuruluşlar terör rejiminin bu cinayetini kınamaktalar.

Öte yandan dün Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum köyünde (5 Temmuz Cuma) Yahudi yerleşimini protesto için düzenlenen haftalık gösteriye işgal güçlerinin müdahalesi sonucu Filistinli 4 genç yaralandı.

Kefer Kaddum’daki yerel kaynaklar, Filistinli gençlerin plastik mermilerle yaralandıklarını, yaralarının orta derece ve hafif arasında değiştiğini bildirdi.

Kefer Kaddum’daki Halk Direnişi Koordinatörü Murad İştivi, işgal güçlerinin Yahudi yerleşimini protesto için düzenlenen haftalık yürüyüşe şiddet kullanarak müdahale ettiğini söyledi.

Haftalık protesto gösterisinin bugün 8’inci yıldönümü olduğunu belirten İştivi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin göstericilerin üzerine gerçek mermi ve plastik mermiyle ateş açtığını, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını açıkladı.

İştivi, köy halkının köy yolunun 16 yıldır kapalı olmasını protesto için 8 yıl önce haftalık protesto gösterileri düzenlemeye başladığını ve bugüne kadar 650 barışçıl gösteri düzenlediğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir