Avrupaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Cevad Zarif’den Nükleer Anlaşma Konusunda Avrupalılara Uyarı!

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, New York’a inişinde yaptığı açıklamada, Avrupalıların nükleer anlaşmanın korunması konusunda ciddi irade ve icraatlarını göstermeleri gerektiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, İran dışişleri bakanı Zarif, BM iktisadi ve içtimai şurası üst düzey yetkilileri yıllık oturumuna katılmak için dün gittiği New York’da yaptığı açıklamada Avrupalıların nükleer anlaşmaya ilgilerinin bu anlaşmanın korunması için yeterli olmadığını ve Avrupalıların bu anlaşmanın korunması için yatırım yapması gerektiğini ama anlaşmanın icraatı konusunda hiç bir adım atmadığını söyledi.

İran dışişleri bakanı, nükleer anlaşmanın ABD tarafından kanunsuz bir şekilde çiğnenmesine de temasla, Amerika’nın yalnızca bu anlaşmayı çiğnemediğini ABD’nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF), Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nı (NAFTA) da çiğnediğini, hatta bunların Amerikan kongresinin de onayını aldığını hatırlattı.

İran dışişleri bakanı, Amerika’nın kanunları çiğneyen bir ülke olduğunu belirterek, Amerika’nın bu tutumunun uluslararası arenada inzivaya sürüklenmesine neden olduğunu ve ‘şimdi de Amerika’nın uluslararası topluma dönme zamanıdır’ dedi.

İran dışişleri bakanı Zarif, Amerika ile müzakere konusuna da temasla, İran’ın müzakere masasını terketmediğini ve müzakere masasının olmadığını ve gerçekte Amerika’nın kanunsuz ve tek yanlı bir şekilde nükleer anlaşmadan ayrıldığını ve şimdi de müzakere masasına dönme ve dönmeme konusuyla irtibatlı olan tarafın Amerika olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir