İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Büyük Şeytan ABD, İran Dışişleri Bakanı’nı Yaptırım Listesine Aldı, Cevad Zarif Teşekkür Etti

ABD Hazine Bakanlığı sonunda İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’i yaptırım listesine aldı. ABD’de hiçbir malvarlığı olmadığını söyleyen Zarif, ABD’nin bu kararına ‘’Beni kendi planları için bu kadar büyük tehdit olarak gördüğünüz için teşekkür ederim. ‘’ dedi.

İran ile kayıtsız şartsız müzakereye hazır olduğunu ileri süren ve hatta Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun son günlerde İran’a gelip, İran halkına konuşmak için talepte bulunan ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’i de yaptırım listesine aldı.

Bakan Zarif, attığı twitlerle, ABD’nin kendine yönelik bu karara tepki gösterdi.

Zarif ilk twitinde ABD’ye kendini yaptırım listesine aldığı için teşekkür ederek, ‘’Bu yaptırım ben veya aileme bir etkisi yoktur zira benim İran dışında bir mal varlığım veya menfaatim yoktur. Beni hedefleriniz için böyle büyük bir tehdit olarak gördüğünüz için teşekkür ederim. ‘’ diye yazdı.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ikinci twittinde de diyalog ve barış talebi, “B” takımı için hayati bir tehdit sayıldığını belirtti.

“B” takımı bir kaç savaş çığırtkanlığı yapan kişiden oluştuğu ve adları veya lakapları B harfi ile başladığı için bu adla anılıyor.Korsan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Suud veliaht prensi Muhammed bin Salman, BAE veliaht prensi Muhammed bin Zayed ve beyaz saray milli güvenlik danışmanı John Bolton, Zarif’in sözünü ettiği “B” takımında yer alan kişilerdir.

Dışişleri Bakanı Zarif Perşembe günü ABD Hazine Bakanlığı adını yaptırım listesine almasına gösterdiği tepkide, bu kararın sebebi, ABD medyasına verdiği mülakatları ve konuşmaları olduğunu belirtti.

Zarif twitter hesabında “Acaba Amerika halkı benim sesimi duymak için ABD Hazine Bakanlığının iznine mi muhtaçtır?” şeklinde yazdı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi de, sosyal medya twitter hesabı üzerinden, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in ABD tarafından yaptırım listesine alınmasına tepki gösterdi.

Musevi’nin paylaşımında, “ABD liderlerinin çelişkili tavrı ve aptallığı şudur ki Zarif’in İran politikasında herhangi bir yetki sahibi olmadığını düşünmüyorlar, fakat yine de akılsızca kendisine yaptırım uygulamaktadırlar. Amerikalılar Zarif’in müzakere sanatından çok korkmaktalar.” ifadesine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir