İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerYemen

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Yemen’de Güçlü Bir Devlet Kurulacak ve Yemen’in Geleceği Çok Parlak Olacak

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Yemen Ensarullah hareketi heyetini kabulünde, Suudiler ve BAE’nin Yemen’i parçalamak istediklerini belirterek, ‘’Onlar Yemen’in bölünmesinin peşindeler fakat bu komplo karşısında güçlü bir şekilde durmalı ve Yemen’in toprak bütünlüğünü savunmalı.’’ dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, dün söz konusu kabulde, Yemen halkının Suudiler, BAE ve onların hamilerinin vahşi saldırıları ve cinayetlerine karşı cihat moralleri, uyanıklığı, direnişi ve imanlarını överken, ”’Yemen’in toprak bütünlüğünün, bu ülkenin çeşitli etnikleri ve dini inançlarının da dikkate alınarak Yemenli-Yemenli diyaloğuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Yemen halkının köklü medeniyet ve tarihiyle aynı zamanda 5 yıldır kahramanca sürdürdüğü mücadele ve direnişle, Yemen’in geleceğinin parlak olacağını ve güçlü bir devlet kurabileceklerini ve o devletle ilerleyebileceklerini gösterdiklerini söyledi.

İran İslam Cumhuriyetinin Amerika ve Batı karşıtı tutumuna değinen Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bu tutumun gerçeklere ve Amerika ile Batı liderlerinin tutumlarına dayalı olduğunu zira onların insani ve medeni görünümler adı altında en kötü cinayetleri işlediklerini söyledi.

Filistin ve Yemen’de cinayetler karşısında batı dünyasının kayıtsızlığının günümüz dünyası gerçeklerinden biri olduğunu ifade eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Yemenli kadın ve erkeklerin mücadelelerine ve direnişine destek verirken, bu cani güçlerle İman Gücü, Direniş ve Allah’ın Nusret’ine inanarak karşı karşıya gelinmesi gerektiğini söyledi.

Sözkonusu kabulde, Yemen Ensarullah Hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam da, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’e Yemen Ensarullah hareketi lideri Seyyid Abdulmelik Bedreddin’in mektubunu sunarken, ‘Yemen halkının çok zor şartlar altında bulunduğunu Yemen halkının boş elle fakat iman ve sebatla 17 devletin saldırısı karşısında direndiklerini söyledi.

Abdusselam, açıklamasında ‘Size, Yemen halkının insicam içinde ve bir bütün olarak zalimlere karşı zafer elde edinceye kadar direneceğine söz veriyoruz’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir