FilistinTüm Haberler

Gazze Halkı “Filistin Gençliği Cuması” Gösterilerine Hazırlanıyor

Gazze Şeridi sakinleri, Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında bugün (16 Ağustos Cuma) ikindiden sonra gerçekleştirilecek 70’inci hafta gösterilerine hazırlanıyor.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Gazzelileri “Filistin Gençliği Cuması” adıyla gerçekleştirilecek gösterilere katılmaya davet etti.

Heyet, Filistinlilerden bugün ikindiden sonra Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır hattı yakınlarında kurulu beş dönüş kampına gitmelerini istedi.

Bildiride, başta Yüzyılın Anlaşması olmak üzere Filistin davasının tasfiyesini hedefleyen tüm projelerin ve Yahudi yerleşiminin reddedildiği, Batı Yaka ve Kudüs’ün Yahudileştirilmesine karşı çıkılması gerektiği belirtildi.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin başladığı günden bu yana işgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 326 kişi şehit oldu ve 500’ü ağır 31 bin kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir