Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Hüseyin Selami: ABD’nin Bölgedeki Varlığının Sona Erme Süreci Başladı

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, General Süleymani’nin şehit edilmesinin Amerika’nın bölgedeki varlığının sonunun başlangıcı olacağını söyledi.

Şehit Süleymani’yi ABD’nin bölgedeki stratejilerinin yenilgiye uğratılmasının mimarı olduğunu belirten tümgeneral Selami, devrim muhafızlarının sözkonusu cinayetin intikamını çok sert alacağını ve Amerika’nın bu cinayetten pişman olacağını söyledi.

Tümgeneral Selami, şehit Süleymani’nin ABD destekli tekfirci ve IŞİD cephesine karşı verdiği başarılı mücadelesine işaretle, şehit Süleymani’nin davasının süreceğini ve direniş cephesinin bugünden sonra daha güçlü bir şekilde mücadeleye devam edeceğini söyledi.

Tümgeneral Selami, düşmanın general Süleymani gibi birine tahammül etmeyeceğini doğal nitelerken bundan dolayı böyle bir şahsiyet aleyhinde alçak bir cinayetin işlendiğini söyledi.

Selami, Amerika ve müttefiklerini İslam ümmetinin düşmanı olduğunu belirterek, Amerika’nın komploları karşısında uyanık olunması gerektiğini ama ABD’nin cani girişimlerinin bedelini ağır ödeyeceğini söyledi.

General Hüseyin Selami, şehit komutan Kasım Süleymani suikasti stratejik bir intikamı tetikleyeceğini vurguladı.

General Selami, şehit Süleymani hiç bir zaman gizlenmediğini, korumasının da olmadığını ve açıkça hareket ettiğini vurguladı.

Şehit Süleymani’nin intikamı alınacağına vurgu yapan General Selami, Süleymani suikasti geniş bir coğrafyada yankılandığını ve sonuçta kendiliğinden gelişen bazı intikam hareketlerine yol açacağını, bu intikam stratejik ve sert ve aynı zamanda zaman ve mekana yayılarak belirleyici etkisi olacağını, en önemli etkisi ise Amerika’nın bölgedeki askeri varlığını sonlandırmak olacağını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir