DünyaIrakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Devrim Muhafızları, Terörist ABD’nin Irak’taki Üslerini 22 Füze İle Hedef Aldı

Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ve arkadaşlarının şehit olmasıyla sonuçlanan ABD’nin Bağdat’taki hain saldırısına İran Devrim Muhafızları, balistik füzeleriyle karşılık verdi. Füzeli operasyonun ABD’ye karşı intikam senaryolarının en zayıfı olduğu bildiriliyor.

Devrim Muhafızları, Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Şehit Süleymani’nin memleketinde toprağa verdiği sıralarda, ABD’nin Irak’taki üslerine onlarca füze fırlatmaya başladı.

İran Devrim Muhafızları’nın ABD’nin Irak’taki askeri üslerine yönelik operasyonu “Şehit Korgeneral Kasım Süleymani” adı ve “Ya Zehra -sa-” parolasıyla gerçekleşti.

Devrim Muhafızları’nın fırlattığı füzelere hedefe tam isabet etti.

Devrim Muhafızları, bir açıklama yaparak, ABD’nin el Anbar’daki Ayın el Esed Üssü ve Erbil üssünü onlarca kısa menzilli balistik füze ile hedef aldığını duyurdu.

Devrim Muhafızları, ayrıca ABD’nin üsleri ve askeri güçlerine evsahipliği yapan bölge ülkeleri uyardı.

Devrim Muhafızları ayrıca ABD’nin İran’a yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirmesi halinde daha ağır karşılık vereceğini vurguladı.

İran’ın ABD’nin Irak’taki üslerine düzenlediği füzeli saldırılarda, 80 Amerikan askerinin öldüğü ve onlarca askerin de yaralandığı bildirildi.

Uydu görüntüleri, ABD’nin Irak’taki en büyük üssü sayılan Ayın el Esed Üssü’ndeki zayiatın büyük olduğunu gösteriyor.

Devrim Muhafızları, ABD’nin yeni bir hata yapması halinde İran’ın ABD’nin 104 kritik mevziini imha edeceğini belirtti.

İranlı yetkililer, Amerikalı güçlerin bir an evvel bölgeden çekilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Bu arada Irak tarafından yapılan açıklamada, İran’ın füzeli operasyonunda hiçbir Iraklı asker veya sivilin zarar görmediği ifade edildi.

Irak ordusu, ABD’nin Irak’taki üslerine 22 füze fırlatıldığını, bunlardan 17’sinin Ayın el Esed ve 5’inin de Erbil üssüne isabet ettiğini belirtti.

ABD tarafından yapılan açıklamalarda ise, İran’ın füzeli saldırısına maruz kalan Amerikan askeri üslerinde kayıp-zayiat hasar çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

İran Devrim Muhafızları’nın Amerikan askeri üslerine düzenlediği füzeli saldırı, dünya medyasında geniş yankı buldu. Bu medyalar normal yayınlarını keserek, İran Devrim Muhafızları’nın Amerikan üslerine gerçekleştirdiği başarılı operasyon haberlerini vermeye başladılar.

Amerikan CNN televizyon kanalı, İran’ın Amerikan üslerine gerçekleştiği füzeli saldırıya dikkat çekerek, Trump’ın Ortadoğu’yu (Batı Asya) kaybettirenin Trump olduğunun tarihe geçmesi gerektiğini belirtti.

Bu arada İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu telefonda İran’ın ABD’ye füzeli yanıtının ardından konuştular.

Yemen Yüksek Devrim Komitesi Genel Sekreteri Muhammed Ali Husi ise yaptığı açıklamada, İran’ın ABD’nin yeni hata yapması halinde karşılık vermeye devam edeceğine dair açıklamasının en önemli caydırıcı etkenlerden olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir