İran İslam CumhuriyetiSuriyeTüm Haberler

General Selami: İran Sonuna Kadar Suriye’nin Yanındadır

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Başkomutanı General Hüseyin Selami, İran İslam Cumhuriyeti Suriye’nin toprak bütünlüğünü kendi toprak bütünlüğü gibi gördüğünü ve saygı duyduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyeti Suriye düşmanlarının tümü ihraç edilinceye dek Suriye milleti ve devletinin yanında olacağını vurguladı.

Salı günü Tahran’a gelen Suriye Başbakanı İmad Hamis’le görüşen General Selami, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı şehit General Kasım Süleymani İslam dünyasına ait bir şahsiyet olduğunu belirterek, General Süleymani Batı Asya bölgesinde ABD, siyonist İsrail ve müttefiklerinin uğradığı hezimetlerin mimarı olduğunu belirtti.

Şehid General Kasım Süleymani’nin son kırk yılda verdiği mücadeleye işaret eden General Selami, General Süleymani’nin ebedileştiğini direniş cephesinin iktidarı ve İslam ümmeti düşmanlarına karşı dik duruşunda açıkça görmenin mümkün olduğunu vurguladı.

Görüşmede Suriye Başbakanı İmad Hamis de direniş ekseni ve dünyanın hür insanları şehit General Süleymani ve fedakarlığının minnettarı olduğunu belirterek, bu büyük komutanın bölgede güvenliği sağlama yönündeki fedakarlığı hiç bir sözcükle ifade edilemeyeceğini belirtti.

ABD terör devletinin General Süleymani’yi şehit eden terör saldırısına değinen Hamis, şehit Süleymani ve şehit silah arkadaşlarının kanı bölgede direniş kültürünü ebediyen pekiştirdiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir