Batı AsyaIrakTüm Haberler

Iraklı Direniş Grupları, ABD ve Yabancı Güçlerin Irak’tan Çekilmesini İstediler

Irak Gönüllü Halk Güçleri olarak bilinen Haşdi Şabi ve Irak parlamentosunda en büyük fraksiyon El’Feth hareketi, Irak Parlamentosu’nun başta ABD güçleri olarak Irak’taki yabancı güçlerini Irak’tan çekilmesine destek verdi.

El’Meyadin kanalına göre, Haşdi Şabi Kurumu komutanları, dün düzenledikleri oturumda, başta ABD olmak üzere Irak’taki bütün ecnebi güçlerin derhal Irak’tan çekilmeleri gerektiğini bildirdiler.

El’Feth hareketi de ABD ve diğer güçlerin Irak’tan çekilmemeleri halinde Irak’ta askeri gerginlik ve çatışmaların çıkacağı uyarısında bulundu.

Bu arada önceki gün başkent Bağdat’ın kuzeyinde, ABD askerlerinin de bulunduğu üsse havan topu saldırısı düzenlendi. ABD askerlerinin bulunduğu Beled üssüne havan topu saldırısı düzenlenmesi sonucu dört Irak askerinin yaralandığını anlaşılıyor . Reuters haber ajansına konuşan iki Iraklı askeri kaynak, yedi havan mermisinin üsse isabet ettiğini söyledi.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Iraklı askeri kaynaklar ise üsteki Amerikan askerlerinin çoğunun, ABD ile İran arasında gerginliğin artması sonrası bölgeden ayrıldığını belirtti.

Irak’ın ABD’den satın aldığı F-16 uçaklarının çoğu Beled üssünde bulunuyor. Bağdat’ın yaklaşık 80 kilometre kuzeyinde Salahaddin vilayetindeki Beled üssüne geçtiğimiz aylarda da benzer saldırılar düzenlenmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir