Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Devrim Muhafızları’nın Füzeleri ABD’nin Haysiyetine İndirilen Bir Darbeydi

Bugünkü Tahran cuma namazı Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in imamlığında eda edildi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Devrim Muhafızlarının Amerika üssünü Irak’ta füzelerle hedef almasının Amerika’nın süper güçlük haysiyetine indirilen bir darbe olduğunu söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, son iki haftanın İran için istisnai bir dönem olduğunu ve bir çok acı ve tatlı olayın bu haftalarda yaşandığını ve bir çok ders alınması gerektiğini belirterek, milyonlarca kişinin General Süleymani’nin cenaze törenine katılmasının ve Amerikan üssünün füzelerle hedef alındığını bu iki haftanın unutulmaz olaylarından olduğunu söyledi.

General Süleymani’nin Siyonistlerin medya imparatorluğu tarafından terörizmle suçlanmaya çalışıldığını ifade eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bu yönde güçlü çabaya rağmen General Süleymani’ye halklar tarafından saygı duruşunda bulunulduğunu, Amerika ve Siyonist rejim bayraklarının ateşe verildiğini söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, General Süleymani’nin Amerika tarafından teröre kurban gitmesine değinerek, ‘’Bunlar bölgenin terörizmle mücadeledeki komutanını terör etti. General Süleymani kelimenin tam anlamında bölgede terörizmle mücadelede en güçlü komutandı. Hiçbir komutan şehit Süleymani’nin yaptıklarını yapamazdı. ‘’ dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Şehit Süleymani’nin tüm etrafının teröristler tarafından sarılı bölgeye helikopterle giderek düşmanı hezimete uğrattığını ve kaçırdığını belirterek, Amerikan rejiminin korkakça kendisini terör ettiğini ve bunu da açıkça itiraf ettiğini söyledi.

Yanlışlıkla düşürülen Ukrayna uçağı konusuna değinen Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, başsağlığı dileyerek bu hususta bazı müphem noktalar bulunduğunu, Devrim Muhafızları tarafından açıklama yapıldığını fakat benzer olayların yaşanmaması için olayın tüm boyutlarının araştırılması ve önlem alınması gerektiğini söyledi.

Bu olayın düşmanı sevindiğini ifade eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, düşmanın bu olayı kullanarak Devrim Muhafızları, İran Silahlı Kuvvetleri ve düzeni hedef alacağını düşündüğünü fakat bunu yapamadıklarını söyledi.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in cuma hutbesindeki konuşmasının satır başları şöyle:

– Geçen iki hafta özel ve maceralarla dolu günlerdi. Son iki hafta içinde İran halkı ders çıkaracak acı ve tatlı olaylara tanık oldu.

– İran’da 10 milyon ve Irak’ta yüz binlerce insanın, Kudüs Gücü Komutanı Süleymani’yi son yolculuğuna uğurlamak için sokaklara dökülmesi Allah’ın günlerindendir.

-Devrim Ordusu’nun Amerikan üslerine ağır bir darbe indirmesi Allah’ın günlerindendir.

– Bu günler tarihin dönüm noktasıdır. Tarih yazılacak günlerdir. Bunlar normal günler değil. Bu günler bitecek, ama bu günlerin etkisi kalacaktır.

– Siyonist medya imparatorluğu komutanımızı (Şehit Korgeneral Süleymani) terörle suçlamaya çalıştı, fakat Yüce Allah sahneyi istediklerinin tam tersine çevirdi.

– ABD yaptığı terörle büyük skandal yaşadı. Onlar terörle mücadele alanındaki en büyük kahramanı şehit ettiler.

– Korgeneral Kasım Süleymani’ye yapılan terör saldırısı korkakça bir eylemdi ve ABD’yi rezil etti. ABD Başkanı terörü itiraf etti. Bundan başka büyük bir skandal var mı?

– Kudüs güçleri her şeyi göze alarak bölge uluslarına yardım ediyor. Onlar savaş ve terörü vatanımızdan uzak tutuyorlar.

– Aziz komutanımıza hakaret eden birkaç kişi İran halkını mı temsil ediyor, yoksa cenaze törenine katılan milyonlarca insan?

– Amerikalılar İran halkının yanında olduğunu söylüyorlar, onlar yalan söylüyorlar. Aslında İran milletini hançerlemek istiyorlar.

– “Ne Gazze ne de Lübnan” sloganıyla aldananlar İran uğruna refahları ve çıkarlarından vazgeçemiyorlar.

– Amerika’ya büyük bir darbe indirildi. Tabii ki askeri açıdan etkiliydi. Ancak daha önemli konu ABD’nin prestijine ve süper güç imajına darbe vurulmasıdır.

– ABD yıllardır Suriye, Irak, Lübnan ve Afganistan’da darbe alıyor.

– Bunlar hiçbir şeyle telafi edilmez. Şimdi (İran karşıtı) yaptırımları yoğunlaştıracaklarını açıklıyorlar, ancak bu Amerika’ya itibarını geri kazandırmaz.

– Ülke genelindeki insanlardan duyulan intikam çığlıkları, ABD üssünü yerle bir eden füzelerin intikam çığlıklarıydı.

– İran halkı direnişten yana olduğunu ve teslim olmaktan kaçındığını gösterdi.

– Uçak kazasnda gençlerin ve İran halkının hayatını kaybetmesi acı bir olaydı. Uçak kazasından üzüldüğümüz kadar, düşmanlar da sevindi.

– Uçak kazasında bazı belirsizlikler var. Komutanlara kamuya açıklama yaptığı için teşekkür ediyoruz, ancak bu konu takip edilmeli ve benzer olayların meydana gelmesi engellenmeli.

-Düşmanın müzakeresi hile ve sahtekarlık karışımıdır. Müzakere masasının arkasındaki beyefendiler Bağdat Havalimanı’ndaki teröristlerdir. Müzakereden korktuğumuz yok ama ABD ile (müzakere) olmayacak.

Kendimizi daha güçlü yapmamız ve ekonomimizi petrolden arındırmamız lazım.

– Üç Avrupa ülkesi (İngiltere, Fransa ve Almanya) ABD’nin uşağı. Onlar İran halkını dize getiremezler. Bu üç ülke savaş sırasında (8 yıllık İran-Irak savaşı) Saddam Hüseyin’e destek sağlamıştı.

-Amerika’nın nükleer anlaşmadan geri çekilmesinden sonra bu üç ülke boşu boşuna konuşma yaptılar. O sırada onlara güvenmediğimi ve hiçbir şey yapmadan Amerika’ya hizmet edeceklerini söyledim.

– Bugün, yaklaşık bir yıl sonra, bu ülkelerin tam anlamıyla Amerika’nın uşağı olduğu ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir