İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: İran Milletinin Direnişi ABD’yi Öfkelendirmiştir

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “İran İslam Cumhuriyeti’nin ABD’ye karşı direnişi ve İran milletinin ABD zorbalığını kabul etmemesi dünyanın dikkatini çeken bir gerçektir” dedi.

İran Hac ve Ziyaret Kurumu yetkilileri bugün Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney ile bir araya geldi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney , “İran İslam Cumhuriyeti’nin ABD’ye karşı direnişi ve İran milletinin ABD zorbalığını kabul etmemesi dünyanın dikkatini çeken bir gerçektir. Bunlar İslam’ı yayma çalışmalarında kullanılmalı” dedi.

Hac ve Ziyaret Kurumu yetkililerine hitap eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney , birçok ülkenin hac menasikini önemsemediğini belirterek, “Fakat İmam Humeyni (ra) bize haccın uluslararası düzeyde ciddi bir hareketlilik noktası olduğunu ve İslam Ümmeti için birçok fayda sağladığını öğretti” ifadesini kullandı.

İran’ın normal bir ülke haline gelmesini isteyen ABD’nin asıl amacına değinen Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ABD’nin toplumun halkın oybirliği, İslami düşünceler ve dini öğretilerle yönetilmesini istemediğini söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Dünyada dini demokrasi bilinmemekte. Şu anda İslam Cumhuriyeti’ne karşı milyonlarca kara propaganda yürütülmektedir. Hac menasikinde İran’ın benimsediği model (dini demokrasi), Amerika’nın İran’la olan düşmanlığının sebebi ve zorbalığı kabullenmeyen İran halkının mantığı anlatılabilir” ifadelerinde bulundu.

“Amerikalıların İran milletine olan öfkesinin nedeni, bağımsız bir düzenin haydutların karşısında durmasını yansıtan görüntüdür” diyen Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bu ilgi çekici konunun İslam dini ile İran ulusunun gerçeğini tanıtmada kullanılması gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir