FilistinTüm Haberler

Filistinliler, Öfke Günü’nde Trump ve Netanyahu’nun Posterlerini Ateşe Verdiler

Filistin’in muhtelif noktalarında Öfke Günü eylemleri başladı. Protesto eylemine katılanlar, ABD Başkanı Donald Trump ve Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun posterlerini ateşe verdiler.

Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu ve ABD Başkanı Donald Trump bugün Yüzyılın Anlaşması denen Filistin’i parçalama planını açıklarken Filistinliler ayaklandı.

Bugün Batı Yaka ve Gazze’de Yüzyılın Anlaşması projesini protesto eden Filistinliler, ABD Başkanı Trump ve işgal rejimi Başbakanı Netanyahu’nun posterlerini ateşe vererek, bu hain plana karşı öfkelerini dünyaya haykırdlar.

Hamas’ın üst düzey üyelerinden Halil el Hayye Öfke Günü yürüyüşü sırasında yaptığı açıklamada, tüm Filistinli yetkililerin Yüzyılın Anlaşması’na karşı birleştiğine işaretle, bu şom planının hayata geçmeyeceğini, Siyonist rejimin ömrünün sonuna geldiğini kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump, Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu ve İsrail Mavi-Beyaz Koalisyonu Başkanı Benny Gantz, bugün Yüzyılın Anlaşması’nı açıklayacak.

ABD yönetimi tarafından hazırlanan Yüzyılın Anlaşması’nda Kudüs’ün ve Batı Yaka’daki yerleşkelerin tümünün Siyonist rejime ilhak edilmesi ve Filistinli mültecilerin geri dönme hakları gözardı ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir