Tüm Haberler

Siyonist Netanyahu’nun Yargılanma Süreci Resmen Başladı

Yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya olan korsan rejim başbakanı Netanyahu hakkındaki iddianame mahkemeye sunuldu. Dokunulmazlık başvurusunu geri çeken Netanyahu suçlamaların siyasi olduğunu ve bir “cadı avına” maruz kaldığını savunuyor.

DW’nin bildirdiğine göre İsrail rejimi Adalet Bakanlığı, Netanyahu hakkında yolsuzluk suçlamalarına ilişkin hazırlanan iddianamenin Kudüs’teki bölge mahkemesine sunulduğunu açıkladı. Böylece korsan rejim tarihinde ilk kez görevdeki bir başbakan hakkında yargı süreci başlatılıyor.

Netanyahu hakkında yolsuzluk, rüşvet ve güveni kötüye kullanmak üzere ayrı ayrı suçlamalar bulunuyor.

İddianamede, Başbakan Netanyahu’nun medyada etkin olabilmek ve siyasi çıkar sağlayabilmek için “kirli anlaşmalar ve pahalı hediyeleşmeler yaptığı” belirtiliyor. İddianamede Netanyahu hakkında rüşvet suçlamasından 10 yıla, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanmaktan suçlamalarından ise 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Irkçı rejim Başbakanı Netanyahu ile birlikte Trump’ın şom Asrın Anlaşmasını görüşmek üzere Washington’da bulunan siyasi rakibi Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz ise Netanyahu’nun hakim karşısına çıkacağını ve kimsenin hakkında yolsuzluk, güveni kötüye kullanma ve rüşvet suçlamasıyla uğraşırken ülke yönetemeyeceğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir