DünyaFilistinTüm Haberler

Siyonistlerin Filistin’i İşgal Etme Planı Olan “Yüzyılın Anlaşması”na Dünya Çapından Tepkiler Sürüyor

Birçok ülke ve siyasi şahsiyet dün akşam açıklanan Amerika-Siyonist rejim planını kınadı.

İran press’in haberine göre Hamas üst düzey üyesi Sami Ebu Zuhri dün akşam Amerika başkanı Trump’ın Asrın Anlaşması ile ilgili sözlerinin boş ve değersiz olduğuna işaretle, “Kudüs Filistinlilerin toprağı olarak kalacaktır” dedi.

Irak Milli Hikmet Hareket lideri Seyid Ammar Hekim yayınladığı tweet mesajında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, uluslararsı kurumlar, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nden Asrın Anlaşması’nı kınamalarını istedi.

Irak parlamento başkan yardımcısı Hasan Kerim el-Kâbi de Umman, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri elçilerinin Asrın Anlaşması’nın tanıtıldığı Beyaz Saray törene katılmalarından esef duyduğunu açıklayarak, tüm Arap ve Müslüman liderlerden, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatından söz konusu anlaşmaya karşı birlik içinde güçlü bir tutum sergilemelerini istedi.

Irak Sadr hareketi lideri Mukteda Sadr da Trump’ın anlaşması ve Asrın Anlaşması’nı kınayarak Kudüs şerif’in tüm ilahi dinler ve Filistin’e ait, özgürlerin toprağı olduğunu belirtti.

Ürdün dışişleri bakanı Eymen el-Safdi ise dün akşam Trump’ın Asrın Anlaşması komplosuna tepki olarak Amman’ın, uluslararası bildiriler uyarınca, Filistin halkının haklarını koruyan ve işgalciliğe son veren gerçek ve adil bir anlaşma istediğini söyledi.

Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abduselam da bu anlaşmanın Filistin halkına ve İslam ümmetine açıkça saldırı olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir