FilistinTüm Haberler

Batı Şeria Halkı, Siyonist Trump’ın Sözde Barış Planını Protesto Etti

Terör rejimi İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı sözde barış planına tepki göstermek amacıyla düzenlenen protestolara müdahalesinde 2’si gerçek mermiyle 3 Filistinli yaralandı.

Beytüllahim, Ürdün Vadisi ve El-Halil başta olmak üzere Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde toplanan çok sayıda Filistinli, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı sözde barış planını protesto etti.

Ürdün Vadisi’ndeki gösteriye katılan Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (Fetih) Başkan Yardımcısı Mahmud el-Alul muhabirine yaptığı açıklamada, “Bugün burada işgal rejimi İsrail ve ABD yönetimi tarafından hedef haline gelen Ürdün Vadisi’nin sadece Filistinlilere ait olduğunu vurgulamak için toplandık.” dedi.

Alul, Filistinlilerin bu bölgedeki topraklarında ziraat yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Yüzyılın Anlaşması tarihin çöplüğüne gidecek. Kudüssüz ve 1967 sınırlarının tamamının dahil edilmediği bir devleti kabul etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ürdün Vadisi’nin de Filistin toprağı olduğunu vurgulayan Alul, Filistin halkının mücadeleye devam edeceğini ve işgale karşı toplumsal bir direniş sergileyeceğini kaydetti.

Öte yandan İsrail ordusu, Filistinlilerin girmeye çalıştığı Ürdün Vadisi’ne büyük bir askeri güç konuşlandırarak, halkın girmesini engellemeye çalışırken araçlarından inen yüzlerce Filistinli, Ürdün Vadisi’ne yaya olarak yürüyüşe geçti.

Bu arada terör rejimi İsrail’in muhasarasındaki Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde, ABD ile ırkçı İsrail’in izlediği politikalara tepki gösteren eylemciler, “Yüzyılın Anlaşmasına hayır”, “Ulusal birliğe evet” yazılı dövizler taşıdı.

Eş-Şati Mülteci Kampı’nda düzenlenen eylemde konuşan Filistin Halk Komiteleri Yetkilisi Nasr Ahmed, planın açıklanması ve içeriğinin dayatılmasının, uluslararası kanunları ihlal eden tek taraflı bir uygulama olduğunu söyledi.

Ahmed, Arap ve İslam ülkelerinden de plana karşı çıkmalarını ve Filistin halkının yanında durmalarını istedi.

Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde düzenlenen gösteride konuşan Komitenin Başkan Yardımcısı Adnan el-Fakavi de sözde barış planını reddettiklerini belirterek, Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık haklarına dikkati çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir