Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Seyyid İbrahim Reisi: Yüzyılın Anlaşması, Zulüm ve Tecavüzün Hilesidir

İran Yargı Erki Başkanı Seyyid İbrahim Reisi, ABD patentli Yüzyılın anlaşması adlı plan uluslararası hukuka aykırı ve zulüm ve işgali pekiştirmeyi amaçlayan bir hile olduğunu belirtti.

Çarşamba günü Yüzyılın anlaşma hakkında bir bildiri yayımlayan Reisi, Filistin milletine zulüm ve işgal temelinde hazırlanan bu anlaşma siyonistlere güvenlik ve istikrar getiremeyeceği gibi işgal altındaki Filistin’de güvensizliği körükleyeceğini belirtti.

Reisi, Amerika’nın terörist Başkanı Trump kesinlikle direniş ekseninde zuhur eden Filistin milleti ve dünyanın diğer hür milletlerinin adalet talebini susturamayacağını kaydetti.

Tarih adaletle savaşın adalet kılıcını daha da keskin yaptığını ispat ettiğini vurgulayan Reisi şöyle ekledi:

Amerikalı yetkililer şimdi geçmişe kıyasla Filistin ve diğer bölge milletlerinin öfkesinden korkması gerekir. Amerikalı yetkililer adalet ancak Filistin milletinin tüm haklarının temin edilmesi ve siyonistlerin işgaline son verilmesi ile sağlanabileceğini bilmelidir.

ABD Başkanı Donald Trump geçen Salı günü siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte Beyaz Saray’da sözde Ortadoğu Barış Planı’nı açıkladı.

Filistin milleti ve direniş gruplarının ciddi muhalefeti ile karşılaşan bu plan Filistinli mültecilerin anavatanına geri dönüş hakkını BM güvenlik konseyinin 194. aykırı olarak yok sayıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir