AfrikaTüm Haberler

Filistinliler, Sudanlı Yetkilinin Netanyahu İle Görüşmesini Kınadı

Filistin İslami Direniş hareketi Hamas ve İslami Cihat hareketi, Sudan Egemenlik Konseyi başkanının Siyonist rejim başbakanı Netanyahu ile görüşmesini kınadı.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Hamas sözcüsü Hazım Kasım, Salı günü yaptığı açıklamada, Sudan Egemenlik Konseyi başkanı Abdülfettah Elburhan’ın Siyonist rejim başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmenin, Siyonist rejim elebaşlarını, Filistin milletinin haklarına tecavüzlerini ve İslami Kutsallıklara saygısızlığını arttırması konusunda daha da küstahlaştıracağını söyledi.

Öte yandan Filistin İslami Cihat hareketi yayınladığı bildiride, Sudan Egemenlik Konseyi başkanının Siyonist rejim başbakanı ile görüşmesinin Sudan halkının Filistin meselesi konusundaki tutumunu yansıtmadığını duyurdu.

Sudan Egemenlik Konseyi başkanı Abdülfettah Elburhan, geçen Pazartesi günü Uganda’da Siyonist rejim başbakanı Netanyahu ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunu ele aldı.

Siyonist rejim kaynaklarına göre Netanyahu söz konusu görüşmede Burhan’dan Sudan hava sahasını Siyonist İsrail uçaklarına açmasını talep etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir