Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Safavi: ‘Yüzyılın Anlaşması’ Planı Trump’ın Büyük Yenilgiden Kaçma Girişimidir

İslam Devrimi Liderinin Özel Danışmanı Tümgeneral Seyyid Yahya Rahim Safavi, “ABD’nin sözde barış planı olarak açıkladığı ‘Yüzyılın Anlaşması’ planı Trump’ın direniş cephesi karşısındaki büyük yenilgiden kaçma girişimidir” dedi.

İslam Devrimi Lideri Özel Danışmanı Tümgeneral Yahya Safevi, bugün katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada ABD’nin sözde barış planı olarak nitelendirdiği “Yüzyılın Anlaşması” planına tepki göstererek, “ABD’nin sözde barış planı Trump’ın direniş cephesi karşısındaki büyük yenilgiden kaçma girişimidir. Yüzyılın ‘en rezil’ planı olan ‘Yüzyılın Anlaşması’ da Büyük Ortadoğu Projesi gibi başarısız kalacaktır” dedi.

Filistin meselesinde bazı Arap liderlerinin tutumunu eleştiren Tümgeneral Safevi, “Filistinli grupların hiçbiri bu planı kabul etmezken, bazı Arap ülkelerin liderleri bunu kabul ederek ABD’nin bölgedeki politikalarını izlemektedirler” ifadelerinde bulundu.

İran’ın misilleme operasyonu hakkında Tümgeneral Safevi, şu açıklamalarda bulundu:

“II.Dünya Savaşı’ndan bu yana hiçbir güç Amerikan üslerini roketle hedef alamamıştır. Ancak İran Devrim Muhafızları Ordusu ABD’nin Ayn el-Esad üssünü vurdu ve Amerikalılar, güçlerinin risk altında olduğu için hiçbir şey yapamadı. Çünkü karşılık vermesi takdirde daha sert tepkilerle karşılaşacaktı”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir