İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: ABD’nin İran’a Uyguladığı Yaptırımlar Bir Terör Eylemidir

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD tarafından İran halkına yapılan yaptırımın uluslararası kanunlara ve taahhütlere aykırı olduğunu belirterek, ‘bu girişim teröristçedir’ dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika’nın son 20 ayda İran aleyhindeki baskılarına değinerek, ‘’Onlar zalimce müzakerede bizi teslim almak istiyorlar, bu İran milleti için imkansızdır ve İran milleti teslim olmayacaktır.’’ dedi.

Ruhani, Tahran’da düzenlenen 37. Yılın Kitabı Ödül Töreninde yaptığı açıklamada, İslam İnkılabının 41. Zafer Yılı’nın yaklaştığına işaretle, İran’ın zor günlerinde yolunu kaybetmediğini söyledi.

Son iki yılda İran’ın Amerika’nın en şiddetli baskılarına maruz kaldığını ifade eden Ruhani, Amerika ile İran’ın karşı karşıya olduğu bu dönemde BM kararının İran’ın arkasında olduğunu ifade ederek, ilk kez İran’ın 83 milyon nüfusuna yaptırım uyguladığını vurguladı.

Amerika’nın yalan söylediğini ifade eden Ruhani, Amerika’nın bankaların yolunu kapatarak İran’da üretim, ithalat ve ihracatın önünü kapattığını ve bunun bir terör eylemi olduğunu söyledi.

Amerika’nın baskıları ile İran’ın yolundan sapmadığını ifade eden Ruhani, İran milletinin tüm baskılara karşı geldiğini söyledi.

Ruhani, ABD’nin baskılarına rağmen İran’ın son 10 ayda ticaret hacminin 72 milyar dolar civarında olduğunu söyledi. Ruhani, Amerika’nın Batı Asya bölgesi halkına karşı zulmüne de işaretle, ‘ABD’nin bu siyasetlerine ancak direniş ve mücadele ile karşı gelinir’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir