SuriyeTüm Haberler

Suriye Hava Savunma Sistemleri, Siyonist İsrail’in Hava Saldırısını Püskürttü

Suriye Hava Savunma Sistemleri dün gece yarısından Şam çevresi ve güney bölgesini hedef alan İsrail’in füze saldırısına karşı koyarak bir çok füzeyi hedefine varmadan önce düşürdü.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın muhabiri, düşman İsrail saldırısının bir kaç dalgadan oluştuğunu, düşman İsrail uçaklarının işgal edilen Golan ve güney Lübnan üzerinden Kisve, Merc el Sultan, Bağdat Köprüsü ve İzraa bölgelerini hedef alan bir kaç füze ile hedef aldığını, hava savunma sistemlerinin de anında düşmana ait çok sayıda füzeyi hedefine ulaşmadan düşürdüğünü söyledi.

SANA kameraları, savunma sistemlerin düşman İsrail füzelerini havada hedef aldığını görüntüledi.

 Askeri bir kaynak hava savunma güçlerimizin 06 Şubat 2020 tarihine denk gelen bugün erken saatlerde düşman füzelerle gerçekleştirilen iki hava saldırısı dalgasına başarıyla karşı koyduklarını belirtti.

Askeri kaynak hava saldırıları dalgasının ilkinin saat 01:12 sularında başladığını ve Şam kırsalında bir kısım askeri mevkileri hedef aldıklarını söyledi. İkinci saldırı dalgasının ise saat 01:41 sularında başladığını ifade eden askeri kaynak; Dera, Kunaytra ve Şam kırsallarında askeri mevkileri hedef aldıklarını sözlerine ekledi.

Askeri kaynak söz konusu saldırıların İsrail savaş uçakları tarafından işgal altındaki Golan ve Güney Lübnan hava sahaları üzerinden gerçekleştiğine dikkat çekti.

Her daim teyakkuzda olan kahraman hava savunma güçlerimizin düşman füzelere başarıyla karşı koyduklarını belirten askeri kaynak; düşman füzelerin büyük çoğunluğunun hedeflerine ulaşmadan önce havada imha edildiklerini söyledi. Askeri kaynak düşman füzelerin bir kısmının askeri mevkilere düşen birkaç füze neticesinde 8 askerin isabet aldığını açıkladı.

İsrail’in son süreç içinde Suriye ve halkına yönelik savaşta edat olarak kullanılan radikal teröristleri kurtarma amaçlı saldırılarını tırmandırdığına dikkat çeken askeri kaynak; İsrail’in bu saldırılarla kahraman ordu birliklerimiz karşısında İdlib ve Halep kırsalında ağır kayıplara uğratılıp yok edilen teröristleri kurtaramayacağının bir kez daha altını çizdi.

Terör rejimi İsrail, Suriye’de buhranın başladığı 2011’den bu yana terörist gruplara destek amacıyla Suriye ordusunun mevzilerini, askeri karargahlarını ve de diğer sivil yerleşim yerlerini hedef almaktadır.

Terör rejimi İsrail ayrıca, Suriye buhranında yaşanan çatışmalarda yaralanan teröristleri de kendi hastanelerinde tedavi ettikten sonra tekrar Suriye’deki çatışma bölgelerine gönderiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir