FilistinTüm Haberler

Terör Rejimi İsrail’in Saldırısında Filistinli Bir Genç Şehid Oldu

Terör rejimi İsrail güçlerinin el-Halil’de açtığı ateş sonucu 17 yaşında Filistinli bir gencin şehit olduğu bildirildi.

Bu arada terör rejimi İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği hava saldırısında ise can kaybının olmadığı bildirildi.

Öte yandan Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın internet sitesinde yer alan habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Yüzyılın Anlaşması” olarak adlandırdığı sözde barış planının, “ırkçı İsrail’in bakış açısını yansıttığını” ve “Filistin halkının temel haklarının tasfiyesi” olduğunu belirtti.

Sözde planın, terör rejimi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Trump’ı gelecek seçimleri kaybetmekten kurtarma amacı taşıdığını vurgulayan Heniyye, anlaşmaya onay verenlerin ağır bir bedel ödeyeceğini, korsan İsrail’in Filistinlileri hezimete uğratmaya gücünün yetmeyeceğini ve işgalci İsrail’in kimse için sığınılacak merci olmadığını kaydetti.

“Filistin direnişinin silahı, herhangi bir plan ya da çözümde pazarlık konusu edilemez.” ifadesini kullanan Heniyye, tüm vatan topraklarını kurtarmak için Batı Şeria ve Kudüs’ü de içine alacak şekilde güç oluşturma stratejisine devam edeceklerine dikkati çekti.

Gazze’nin tamamen silahsızlandırılması mevzusu, ABD Başkanı Trump’ın ırkçı rejim İsrail Başkanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak’ta açıkladığı tek taraflı barış planındaki maddeler arasında yer alıyor. Netanyahu da barış planının açıklandığı toplantıdaki konuşmasında bu meselenin altını çizmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir