Batı AsyaLübnanTüm Haberler

Nebih Berri: Yüzyılın Anlaşması Planı, Barış İçin Değil Aslında Savaş İçin Bir Plandır

Lübnan parlamento başkanı Nebih Berri, ABD’nin dayatmaya çalıştığı ve tek taraflı açıklanan sözde ‘Yüzyılın Anlaşması’nın barış için değil savaş için gündeme getirilmiş bir plan’ olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Ürdün’ün başkenti Amman’da Arap ülkeleri parlamentolar birliğinin konferansında konuşan Berri, Trump’ın ortaya attığı planın barış için değil savaş için bir plan olduğunu belirterek, bu planın gerçekte Filistinlilerin bütün haklarını yok saydığını söyledi.

Lübnan parlamento başkanı, sözkonusu planın, Gazze’de direnişi silahlandırmayı ve milyonlarca Filistinli mültecinin topraklarına dönmesini tamamen ortadan kaldırdığı gibi akla hayale gelmedik maddelerin olduğunu ve bunun Filistinliler nezdinde kabul edilmediğinin de açık bir şekilde dile getirildiğini söyledi.

Suriye meclis başkanı da, Arap ümmetinin ABD ve siyonist İsrail ortak planı olan ‘Yüzyılın Anlaşması’nı yenilgiye uğratması gerektiğini dile getirdi.

Arap Parlamentolar Birliği, 4 haziran 1967 sınırları üzerine başkenti Kudüs olup bağımsız bir Filistin Devleti kurulmasını içermeyen herhangi bir uzlaşmayı reddederken Kudüs’u İşgal yönetimine başkent olarak saymasını bölgenin güvenliğini tehdit edecek tehlikeli bir kışkırtma olması konusunda uyardı.

Amman’da dün 30’ncu olağanüstü toplantının sonuç bildirisine katılanlar, Filistin sorununa sahip çıkmak için Arapların saflarını birleştirme önemine vurgu yaptılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir