Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Çeşitli Devlet Liderlerinden İran’a Tebrik Mesajı Yağdı

İran’da dün İslam inkılabının 41. zafer yıldönümü münasebetiyle etkinlikler düzenlenirken bazı ülkelerin liderleri de bu münasebetle İran cumhurbaşkanına tebrik mesajları gönderdiler.

Dünyanın dört bir yanında devlet başkanları ve liderler, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye gönderdikleri ayrı ayrı mesajlarla İran İslam Devrimi’nin 41. zafer yıldönümünü İran halkı ve hükümetine tebrik etti.

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani, İslam Devrimi’nin 41. zafer yıldönümü dolayısıyla İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye bir mektup gönderdi. Katar Emiri kaleme aldığı mektupta, İslam Devrimi’nin 41’inci zafer yıldönümünü kutladı.

Ermenistan cumhurbaşkanı Serkisyan da İslam İnkılabı rehberine yazdığı mesajda inkılabın zafer yıldönümünü tebrik ederken bölgede barış ve sebata vurgu yaptı.

Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri Ziyad el’Nehale de, devrimin zafer yılını tebrik ederken İran halkı ve devletine esenlikler diledi.

Ruhani’ye tebrik mesajı gönderen ülkeler arasında Belçika, İspanya, Irak, Tayland, Avustralya, Filipinler, Kazakistan, Kırgızistan, Cezayir, Tunus, Almanya, Hırvatistan, Rusya, Çin, Fransa, Afganistan, Lübnan ve Tacikistan liderleri yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir