IrakTüm Haberler

Falih El-Feyyad: ABD’nin Suikastı Beşeriyet Aleyhinde Bir Cinayettir

Irak Haşdi Şabi Kurumu başkanı Falih el-Feyyad, ABD’nin general Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’e yönelik suikastını insanlık karşıtı bir ‘cinayet’ olarak nitelendirdi.

Sumerria News’un haberine göre, direniş şehitlerinin anma töreninde konuşan Falih el-Fayyad, ABD’nin işlediği bu cinayetle gerçekte devlet terörünü de ispatladığını belirtirken sözkonusu şehitlerin bölge halklarının gönlünde çok özel yerlerinin olduğunu zira onların işgal, emperyalizm, baskı ve teröre karşı mücadele verdiklerini söyledi.

El-Fayyad sözlerinin diğer bölümünde ABD’nin açıkladığı sözde barış planı olarak bilinen ‘Yüzyılın Anlaşması’nı şiddetle kınayarak, bu planın milyonlarca insanın duygusunu hedef aldığını söyledi.

Bu arada Irak ordusu genel kurmay başkanı Osman el’Ganemi de, yaptığı açıklamada, general Süleymani ve el-Mühendis’in ABD ve diğer dış güçlerin desteğindeki terör örgütlerinin yenilgiye uğratılmalarında çok önemli rollerinin olduğunu söyledi.

Bağdat’ta düzenlenen sözkonusu şehitlerin 40. günü anma merasimine katılan diğer katılımcılar da, General Süleymani ve el’Mühendis’in devrimci özellikleri hakkında açıklamalarda bulunurlarken Amerika’nın bölgedeki varlığının ortadan kaldırılması gerektiğini zira onların bu varlığının bölgede tam bir fitne olduğunu bildirdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir