İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam İnkılabı Zafer Yıldönümü Merasiminin Kapanış Bildirisi

İran halkı dün İslam inkılabının 41. zafer yıldönümü merasiminin sonunda yayınlanan bildiride, ABD’nin başını çektiği dünya emperyalizminin oyunlarına karşı uyanık olunması çağrısında bulundu.

İran halkı dün ülkenin çeşitli kentlerinde havanın soğuk olmasına rağmen cadde ve meydanları doldururken, İmam Humeyni (ra) ve İslam inkılabı rehberi İmam Hamenei’ye bağlılıklarını ve şehitlerin yolunu sürdüreceklerini bildirirken ayrıca ABD terör güçlerince şehit edilen general Kasım Süleymani’yi de hayır ve rahmetle andılar.

Yürüyüşün sonunda okunan bildiride, Amerika’dan general Süleymani ve diğer direniş şehitlerinin intikamının alınacağına vurgu yapıldı.

İran halkı bildiride, Amerika’nın Batı Asya bölgesinden terör güçlerini çekinceye kadar ve siyonist İsrail’i yok edinceye kadar direnişe devam edeceklerini bildirdi.

Gösteriye katılanlar, Amerika’nın Yüzyılın Planı adıyla sunduğu Filistin topraklarının işgalini meşrulaştırma amacı taşıyan şom planı attıkları sloganlarla kınarken İslam ülkeleri ve özgürlük yanlısı milletlerden Amerika ve siyonist İsrail ortaklı bu plana karşı mücadele etmeleri çağrısında bulundular.

İran halkı bildiride, İslam cumhuriyeti ve İslam inkılabı rehberi ve inkılabın ülkülerine bağlılıklarını bildirirken, İran’da meclis genel seçimlerine de en üst düzeyde katılmaları çağrısını yaptılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir