İran İslam CumhuriyetiSuriyeTüm Haberler

İslam Devrimi’nin Zafer Yıldönümü Suriye’de Kutlandı

İran İslam inkılabının 41. zafer yıldönümü Suriyeli üst düzey yetkililerin ve bu ülkede bulunan başka ülkelerin Büyükelçileri ve İranlı diplomatların katıldığı törende kutlandı.

İran’ın Suriye Büyükelçisi Cevad Türkabadi Salı günü Şam’da düzenlenen İran İslam inkılabının 41. zafer yıldönümü kutlama töreninde yaptığı konuşmada, Suriye milleti ve ordusunun teröristlerle mücadelede sergiledikleri fedakarlığı takdir ederek, İran İslam Cumhuriyeti de bölgede terörle mücadele konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Büyükelçi Türkabadi ayrıca Suriye’nin toprak bütünlüğü ve yasal yönetimin Suriye topraklarının tümü üzerinde hakimiyetine vurgu yaptı.

Törende Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad da İran İslam Cumhuriyeti’nin tekfirci IŞİD terör örgütü ile mücadelede Suriye milleti ve devletine çok yönlü desteklerine teşekkür etti.

Bu arada Suriyeli çok sayıda şahsiyet, aşiret temsilcileri ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de İran İslam inkılabının 41. zafer yıldönümünü Hz. Zeyneb’in -s- türbesinde kutladı.
Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in Suriye temsilcisi Ayetullah Seyyid Ebulfazl Tebatebai Eşkzeri bu törende yaptığı konuşmada İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgede ve dünya genelinde iktidarına vurgu yaparak, İran İslam inkılabı dünyanın hür milletleri ve bağımsızlık isteyen ülkeler için bir örnek olduğunu kaydetti.

11 Şubat 2020 Salı günü İran İslam inkılabının İmam Humeyni -ks- önderliğinde zafere kavuştuğu günün yıldönümüydü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir