SuriyeTüm HaberlerTürkiye

Suriye Ordusu: Türkiye’nin Saldırılarına Karşı Koymak İçin Tam Hazırlıktayız

Suriye Ordusu Genel Komutanlığı, Türkiye ordusunun Suriye topraklarına yönelik saldırılarının uluslararası kanunların çiğnenmesi olduğunu belirterek, ”Suriye ordusu, Türkiye’nin bu saldırgan girişimlerine misillemede ve karşı koymaya hazırlıklıdır” dedi.

Suriye Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, Türkiye ordusunun terör örgütlerini desteklemek amacıyla Suriye topraklarındaki saldırılarına tepki gösterirken, Türkiye ordusunun Suriye coğrafyasında daha fazla serbest hareket edemeyeceğini zira Suriye ordusunun gerekli cevabı verdiğini ve vermeye de devam edeceğini bildirdi.

Suriye Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, dün yayımladığı bildiride, ‘’Türkiye rejiminin Suriye toprağına hakimiyetini sürdüren, sivilleri rehine ve canlı kalkan olarak kullanan, siviller hakkında katliamları ve sistematik yıkımını sürdüren teröristlere yardımcı olmak için sivil ve askeri birliklerin konuşlandığı bölgeleri füze mermileri ile hedef alarak saldırganlığını yoğun bir şekilde tırmandırdığı ayrıca yeni askeri yığınaklar sürüklediğine” işaret edildi. .

Türkiye ve Suriye arasında son günlerde başta İdlib olmak üzere Suriye’nin bir çok bölgesindeki operasyonlardan dolayı gerginlik hat safhaya ulaşmış durumdadır.

Türkiye ordusu son 3 yılda Suriye’nin bir çok bölgesine düzenlediği operasyonlarla Suriye’nin kuzeyinde bir çok bölgesi kontrolünü geçirmiş bulunurken Suriye, bu durumu, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin çiğnenmesi olduğunu bildirerek itiraz ediyor. Türkiye’nin bu girişimi uluslararası arenada da tepkilere neden oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir