İran İslam CumhuriyetiLübnanTüm Haberler

Ali Laricani: İran, Lübnan’a Her Türlü Yardıma Hazır

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, dün gece yaptığı açıklamada, İran ve Lübnan ilişkilerinin geliştirilmesini isterken, ‘İran Lübnan’a iktisadi, sanayi, ilmi, askeri olmak üzere her alanda yardıma hazırdır’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Laricani, Beyrut’a yaptığı ziyaretinin sonunda düzenlediği basın toplantısında, İran ve Lübnan ilişkilerinin aktif olduğunu belirterek, İran’ın Lübnan’la işbirliği ve ilişkileri geliştirme konusunda hiç bir kısıtlamanın olmadığını söyledi.

Laricani, ayrıca Amerika’nın Lübnan’ın içişlerine müdahalesini kınarken, ‘Amerikalılar, sorun çıkarmaktan başka bir şey bilmiyorlar ve onların derdi terör rejimi İsrail’in bölgede sulta kurmasını sağlamaktır’ dedi.

İran meclis başkanı, ABD’nin Lübnan Hizbullah hareketini terör listesine almasını da kınayarak, ‘Hizbullah Lübnan’ın çocuğudur ve Lübnan’ın büyük bir sermayesidir ve Hizbullah, zulme ve siyonist İsrail’in saldırılarına karşı direnmektedir” dedi.

Laricani, Yemen buhranına da temasla, medeniyet sahibi Yemen’in gerici ve zorba yönetimlerin saldırısına uğradığını belirterek, petrol zengini bazı Arap rejimlerin Yemen’e saldırıları sonucu Yemen’de onbinlerce sivilin öldüğü ve yaralandığını, milyonlarcasının evini barkını terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Yemen halkı, ordusu ve halk güçlerinin Suudi rejiminin elebaşını yaptığı sözde koalisyon güçlerine karşı direnişi ve mücadelesinin takdire şayan olduğunu belirten Laricani, ‘Yemen halkının saldırganları eninde sonunda yenilgiye uğratacağına eminim” dedi.

İran meclis başkanı Laricani ayrıca ABD terör güçlerinin General Süleymani’yi şehit etmesine de işaretle, bu cinayetin bölge halklarının Amerika’ya nefretlerinin daha da artmasına ve direniş güçlerinin mücadelesinin daha da kararlı olmasına vesile olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir