İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Emir Hatemi: İran’ın Yerli Radar ve Füze Üretiminin Ekonomiye Çok Faydası Oldu

İran savunma bakanı tuğgeneral Emir Hatemi, İran’ın milli radar ve füze sistemlerini ülke içinde tasarımı ve üretimiyle en az ülkeden 140 milyon dolar dövizin çıkmasının önlendiğini belirtti.

İran savunma bakanı, dün Tahran’da İran Elektronik Sanayi Şirketleri’nin ürünlerinin sergilendiği fuarı ziyaretinde yaptığı açıklamada, radar, füze, haberleşme, hava ve deniz ile ilgili 310 yeni ürünün tasarımı ve üretiminin yapıldığını belirterek, İran’ın savunma sanayindeki genç uzmanların kendilerine güvenleri sonucu karmaşık sisteme sahip olan çok sayıda ürünün bile rahatlıkla üretilmeye başlandığını ve özellikle de İran’ın mikro elektronik alanında çok ileri teknolojiye ulaştığını söyledi.

İran savunma bakanı bu gibi fuarların düzenlenmesinin son derece yararlı olduğunu belirterek aynı zamanda bu gibi fuarların ülkenin sanayi alanında ilerlemesine vesile olacağını söyledi.

İran savunma bakanı, ABD’nin İran milleti aleyhindeki zalimce yaptırımlarına da işaretle, ‘İran’ın savunma alanındaki ilerlemeleri son iki yılda İran’a otomotiv sektöründe de en az 60 milyon döviz tasarrufu kazandırdı’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir