İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: Seçimlere Coşkulu Katılım, ABD’yi Öfkelendirecektir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, halkın 21 Şubat seçimlerine coşkulu katılımı Amerika’yı öfkelendireceğini belirterek, İran milleti vahdeti ve birlikteliği ile Amerikalı yetkililere güçlü olduklarını göstereceklerini belirtti.

Çarşamba günü bakanlar kurulu oturumunda İslami Şura Meclisi İran’da güçlü bir kurum olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, İran milleti 21 Şubat Cuma günü İslami Şura Meclisi seçimlerine hamaset düzeyde katılımı ile bir kez daha düşmanları hüsrana uğratacaklarını belirtti.

11. Dönem İslami Şura Meclisi seçimleri 208 seçim bölgesinde ve 5. Dönem Bilgeler Meclisi ara seçimleri de Tahran, Fars, Kuzey Horasan, Rezevi Horasan ve Kum eyaletlerinde beş merkezde 21 Şubat Cuma günü düzenleniyor.

Cumhurbaşkanı Ruhani Amerika’nın İran milletine dayattığı yaptırımlar iktisadi terör olduğunu belirterek şöyle ekledi:

Şimdi Amerika’da siyonistlerin ve bölgede bazı gerici rejimlerin destekleri ile İran milletine sorun yaratan bir takım iktidarın başında bulunuyor.

Amerika’nın bölgeye ve özellikle İran’a karşı politikaları yanlış olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Ruhani, Amerikalı yetkililer İran milletine azami baskı politikası bu milletin vahdeti karşısında cevap vermediğini ve mecburen teslim olmaları ve hak sözü kabul etmeleri gerektiğini anlamaları gerektiğini vurguladı.

Ruhani ayrıca bölgede terörle mücadele, bölgede istikrar ve güvenliğin simgesi olan İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’ye düzenlenen suikast olayına değinerek şöyle dedi:

İran milletinin şehit Süleymani’nin cenaze törenine milyonluk katılımı, Amerikalıların ve bazı Batılı devletlerin son yıllarda İran hakkında yaptıkları hesapların tümü yanlış olduğunu ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir