SuriyeTüm Haberler

Suriye’nin %90’ı Teröristlerin İşgalinden Kurtarıldı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye topraklarının kurtarılması için yapılan operasyonlara temas ettiği açıklamada, Suriye’ye enerji alanında yaptırımların kaldırılmasını istedi.

5 yıl önce Suriye hükümetinin ülkenin yüzde 18’ini kontrol altında tuttuğunu, bugün ise bu oranın yüzde 90 olduğunu anımsatan Şoygu, Suriye topraklarında geri kalan terör yuvalarını temizleme çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini ekledi.

ABD’nin Suriye’nin petrol yataklarını gasp ettiğini ve yaptırımlar yardımıyla bu ülkeye hammadde tedarikini yasakladığını söyleyen, Şoygu, ABD’nin Suriye’deki varlığının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dün Roma’da İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ve Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile 2+2 formatında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sırasında konuşan Şoygu, ABD’nin Suriye’de petrol çıkarılan yatakları kontrol ettiğini ve Suriye ile Suriyelilere ait olan bu zenginlikleri açıkça ve arsızca gasp ettiğini vurguladı.

Şoygu, diğer yandan ABD’nin yaptırımlar yardımıyla Suriye’ye hammadde tedarik edilmesini yasakladığını kaydetti. Aynı zamanda AB’nin de Suriye aleyhinde aldığı son yaptırım kararının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Suriye’de acı çekenlerin büyük bölümünün ısınmaya, sıcak yiyeceğe, elektriğe ihtiyaç duyduğuna ve bunların Suriye’ye tedariki yasaklanan hidrokarbondan elde edildiğine dikkat çeken Şoygu, Suriye’nin bunları her zaman ve her yerde temin edemediğinin altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir