Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Ayetullah Hüseyni: Filistin, Hak ve Batılın Mücadele Sahasıdır

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in Irak temsilcisi Ayetullah Seyyid Mücteba Hüseyni, Filistin’i, Hak ve batıl arasında mücadelede zulüm ve hakikatin simgesi olarak niteledi.

İRNA’nın haberine göre, Ayetullah Hüseyni, dün Bağdat’ta düzenlenen Dünya Direniş Alimleri Birliği oturumunda yaptığı konuşmada, ”Filistin’in müslümanlar ve düşmanlar arasında yani siyonistlerle Filistinliler arasında mücadele yeridir’ dedi.

Ayetullah Hüseyni, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in geçtiğimiz yıllarda buyurdukları gibi, ‘siyonist rejimin gelecek 25 yılda yok olacağını  ve siyonist rejim adına bir şeyin kalmayacağını’ söyledi.

Bu arada söz konusu oturumda Filistin’in Irak büyükelçisi Ahmed Agl de,  yaptığı konuşmada, ABD tarafından dayatılan tek yanlı sözde ‘Yüzyılın Barış Planı’nın bölgenin parçalanması için  yeni bir komplo olduğunu ve bunun aynı zamanda Filistin’in tamamen yok edilmesine dair bir plan olduğunu  söyledi. 

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump’ın terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu’yla beraber açıkladığı tek yanlı Yüzyılın Anlaşması’na göre, Kudüs  terör rejimi İsrail’e bırakılırken milyonlarca Filistinli mültecinin de topraklarına geri dönmeleri yasaklanıyor. Bunun için Filistinlilerin haklarının ayaklar altına alındığı onlarca maddenin bulunduğu bu plana başta özerk Filistin yönetimi olmak üzere direniş grupları ve Filistin halkının yanısıra dünya toplumu da karşı çıktı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir