İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Seçimlere Yoğun Bir Katılım Gösteren İran Halkını Takdir Etti

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bugün sabah saatlerinde gerçekleştirdiği fıkıh dersinde ülkede yapılan seçimlere ilişkin açıklamada bulundu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İran’daki büyük seçim sınavında başarılı olan ve düşmanların fırsatçılığını ve propagandalarını boşa çıkaran İran milletini takdir etti.

İranlı seçmenlere teşekkür eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, katılımdan dolayı düşmanın fırsatçılığı ile kara kampanyasının çökertildiğini ifade ederek, “Ülkenin çeşitli kurumlarını hedef almaya çalışan düşman komplosuna karşı koymak ve karşılık vermek için herkesin duyarlı olması lazım” dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, düşmanın seçimlerle ilgili geniş kapsamlı kampanyaları hakkında, “Kara propagandalar birkaç ay önce başlatıldı ve seçim günü yaklaştığında arttı. Düşman medya kuruluşları hastalık ve (korona) virüs bahanesiyle seçmenlerin oy kullanmasını engellemek için en ufak bir fırsatı da kaçırmadılar” ifadelerinde bulundu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, düşmanların kötü niyetli kampanyalarına rağmen Yüce Allah’ın İran halkının iradesinin tecelli etmesine yardımcı olduğunu kaydederek, “Onlar sırf ekonomi, kültür ve insanların dini ve devrimci inançlarına karşı değil, seçimlere de karşı çıkıyor. İslami düzende yapılan seçimler düşmanların dinin demokrasi ile özgürlüğe karşı olduğu iddialarını geçersiz kılmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İslam dinindeki özgürlüklere değinerek ‘İran İslam Cumhuriyeti’nde seçimler, İslam dininin çok yönlü demokrasinin mükemmel tezahürü olduğunu gösteriyor, nitekim son 41 yılda 37 seçimin yapılması da İslami nizamın demokrasiye verdiği önemi yansıtıyor’ dedi.

İran milletini düşmanı tanımak ve karşısında uyanık olmaya davet eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney şöyle ekledi:

Düşman cephesinde binlerce kişinin İran’ın çeşitli meseleleri üzerine faaliyet yürütmelerine karşın İran milleti cephesinde milyonlarca kişi düşman saldırısına karşı savunma ve karşı tarafa darbe vurmaya hazırlıklı olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir