SuriyeTüm Haberler

Suriye Ordusu’nun İdlib’teki İlerleyişi Sürüyor

Suriye ordusunun İdlib eyaletinde ilerlemesi sürerken, Şeyh Dames ve Hentutin köylerinin de teröristlerin işgalinden kurtarıldığı bildirildi.

Ordu birliklerinin teröristlerin hareketlenme merkez eksenlerine yönelik yoğun operasyonlarını sürdürdüğünü ve teröristlerin son toplanma merkezlerini ve barınaklarını imha etmesi ardından İdlib güney kırsalı Maarrat el Numan’ın güneybatısı ve kuzey batısındaki Şeyh Dames ve Hantutin köylerini kurtardığına işaret etti.

Bu eksendeki askeri operasyonun teröristlerin 3 araçlarının imha edilmesi ve ellerinde bulunan cephane ve teçhizatlara el koyulmasıyla sonuçlandığına dikkat çekti.

Dün, günün ilerleyen saatlerinde Suriye ordusu tankçı ve füze birliklerinin İdlib güney kırsalı Maarrat el Numan bölgesinin bazı köy ve beldeleri derinliklerinde Nusra Cephesi terör örgütünün sızma eksenleri ve barınaklarına operasyonlar düzenlediğini ifade etmişti.

Bilindiği gibi İran İslam Cumhuriyeti, Suriye devletinin talebi üzerine teröristlerle mücadele konusunda Suriye’ye askeri danışmanlık hizmeti veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir