İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Abdullahiyan: Tekfirci – Siyonist – Amerikan Patentli Terörün Bölgede Yeri Yok

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, Tekfirci – Siyonist – Amerikan patentli terörün Batı Asya bölgesinin geleceğinde hiç bir yeri olmadığını vurguladı.

Pazar günü twitter hesabında Suriye’nin İdlib eyaletinde yaşanan gelişmeler bölgede jeopolitik gerilimi tırmandırdığını belirten İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, Amerika ve Türkiye’nin tutumu şartları daha da karmaşık hale getirdiğini belirtti.

Emir Abdullahian, Suriye’de tırmanan krizin temel çözüm yolu Tahran, Moskova ve Ankara’nın üçlü müzakereleri ve Soçi mutabakatının üzerinde odaklanmak olduğunu kaydetti.

Suriye ordusu ve müttefiklerinin bu ülkede teröristlerin son üssü sayılan İdlib eyaletini kurtarma operasyonları Türkiye’nin olumsuz tepkisine ve art arda tehditlerine yol açtı.

Türkiye ordusu son günlerde Suriye ordusu ve bu ülkenin İdlib’teki altyapı tesislerini vurmaya başladı.

İran Dışişleri Bakanlığı geçen gün bir bildiri yayımlayarak İdlib’te taraflara sağduyu çağrısı yaptı ve bu bölgede yaşanan gelişmeleri yakından ve hassasiyetle rasat ettiklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı bildiride, Tahran yönetimi Astana sürecindeki ortakları ile sürekli temas halinde olduklarını ve mevcut gerginliği sonlandırmak üzere çabalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Astana süreci Ocak 2017’de İran, Rusya ve Türkiye’nin inisiyatifi ile başladı. Sürecin amacı Suriye’de barışı sağlamaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir