İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Ağaç Dikme Günü Dolayısıyla Fidan Dikti

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bugün öğleden önce “Ağaç Dikme Günü” dolayısıyla her sene olduğu gibi ikişer fidan dikti. 

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ağaç dikmeyi bereketli ve hayırlı bir hareket niteleyerek, İran’daki koronavirüs salgını hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ağaç dikme töreninin ardından Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, koronavirüs salgınına dair açıklamada bulunarak, ülke genelinde salgınla mücadele eden sağlık ekiplerine teşekkür etti. 

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, koronavirüs salgını ile mücadelede tüm kurumların Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yapmasını tavsiye ederek, salgının önlenmesi konusunda yetkililerin önerileri ile talimatlarının uygulanması gerektiğini vurguladı. 

Hastaların iyileşmesi için duada bulunarak ve bu hastalıktan hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet ve yakınları için sabır dileğinde bulunan Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, yüce Allah’ın insanları birbiri ve başkalarına karşı sorumlu kaldığı için yetkililerin bu hastalıkla mücadele için tavsiye ve talimatlarına kulak verilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, başka bir tavsiyede de bulunarak herkesin Allah’a tevessül ve teveccühe davet ederek, Yüce Allah dergahına tevessül edip, Yüce İslam Peygamberi -saa- ve imamlarından -as- şefaat dilemeyle birçok sorunun ortadan kalkabileceğini belirtti. 

Dünyada birçok ülkenin bu hastalıkla uğraştığına dikkat çeken Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İran yetkililerinin koronavirüs salgını konusunda samimiyet ve şeffaflıkla hareket edip, gerçek haberleri halkla paylaşırken bazı ülkelerin bu hastalık konusunda gizlilik yaptığını, bununla birlikte o hastalar için de iyileşmesi için Allah’tan niyazda bulunduklarını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir