AfrikaFilistinTüm Haberler

Güney Afrika Cumhuriyeti: Filistinlileri Asla Terk Etmeyeceğiz!

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin eski cumhurbaşkanı Thabo Mbeki, ülkesinin Filistin’e olan desteğinden vazgeçmeyeceğini, Filistin halkıyla ve onların adil davalarıyla beraber kendi tavrını sürdüreceğini ve bu yardımlaşmanın Nelson Mandela’nın mirası olarak kalacağını söyledi. 

Eski cumhurbaşkanının bu açıklaması, “el-Kuds el-Arabi” gazetesinin Hindistan, Brezilya ve diğer ülkelerin yaptığı gibi, ırkçılık çağında, Güney Afrika’nın da Filistin davasını destekleme konusunda geri adım atma olasılığı hakkındaki bir sorusuna yanıt olarak geldi.

Mbeki konuyla ilgili şöyle konuştu: Hayır, Filistin meselesine ilişkin tavrımızı asla değiştirmeyiz. Güney Afrika en son, Afrika Birliği Başkanlığını devraldığında, ABD Başkanı Donald Trump tarafından başlatılan “Yüzyılın Anlaşması” projesini reddettiğimizi duyurduk. Güney Afrika’nın bu konuda herhangi bir tavır değişikliği söz konusu olamaz, zira böyle bir şey asla mümkün değildir.

Eski cumhurbaşkanı ayrıca şunları da belirtti: Biz, bu bölgedeki ülkelerin de dâhil olmak üzere Filistin davası ve Filistinlilerin mücadelesine verilen desteğin gerilemesinden endişe duyuyoruz. Aynı şey Afrika kıtasından da oluyor ve bu üzücü bir durumdur. Bu sorunu çözmek, sorundan kaçmakla olmaz. Bizler, Filistin sorununun varlığını görmezden gelirsek sorunu çözmüş olmayız, bilakis bunun için bir şeyler yapmalıyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir