Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İsmail Heniyye: HAMAS ve İran İslam Cumhuriyeti’nin İlişkileri Stratejiktir

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, el’Meyadin tv kanalına yaptığı açıklamada, İran ve HAMAS ilişkilerinin ‘stratejik’ olduğunu söyledi.

İRNA ajansına göre, İsmail Heniyye, İran Kudüs gücü komutanı general Süleymani’nin Filistin direnişi ve halkına olan desteğine işaretle, ‘Şehit Süleymani, İzzettin El’Kassam Tugayları’nın kurulmasında çok önemli destek ve rol oynamıştır’ dedi.

Heniyye, ayrıca Amerika’nın sözde ‘Yüzyılın Anlaşması’ planına da işaretle, bu planın Amerikan siyasetinin çirkin yüzünü bir daha gösterdiğini ve  barış sürecinin acı neticesi olduğunu söyledi. 

HAMAS yetkilisi, sözde ‘Yüzyılın Anlaşma Planı’nın  Filistin ülküsünü hedef aldığını belirterek, ‘Filistinli bütün grupların ve kesimlerin bu hain plana karşı ortak tutum ve mücadele ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Bilindiği gibi ABD başkanı Trump’ın 28 ocak tarihinde terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu ile başına buyruk bir şekilde açıkladığı sözde ‘Yüzyılın Anlaşması Planı’na göre, Kudüs terör rejimi İsrail’e bırakılacak, milyonlarca Filistinli artık topraklarına dönemeyecek,  ABD ve İsrail’in izniyle oluşturulacak sözde Bağımsız Filistin Devleti, ordu kuramayacak ve polis teşkilatı da ağır silah elde edemeyecek’ gibi  maddeler yer alıyor. 

Sözkonusu plan, başta Arabistan ve BAE gibi bazı Arap rejimlerinin ihanete dayalı siyasetlerini de  ortaya çıkardı. Zira sözkonusu rejimler bu plana desteklerini açıkladılar. 

Filistin direniş gruplarının tamamı ise plana karşı çıktılar ve mücadele edeceklerini ilan ettiler. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir