IrakTüm Haberler

Asaib-i Ehli Hak Hareketi Irak’ta Siyasi Düzenin Değişmesini İstedi

Irak Asaib-i Ehli Hak hareketi genel sekreteri Kays Hazali, Irak halkından ülkede siyasi düzenin değişmesi ve anayasada reforma gidilmesini talep etmelerini istedi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Irak Asaib-i Ehli Hak hareketi genel sekreteri Kays Hazali Irak’ta geçen sene protesto gösterilerinin başladığı günden beri ülkede siyasi, toplumsal ve ekonomik şartların istikrarsızlaştığını kaydederek, şöyle dedi: Irak’ta partilerin pay talep etmelerine dayalı parlamento düzeni, Irak’ta siyasi sorunların asıl nedenidir ve bu düzen devam ettiği sürece partilerin pay talep etme hususları da devam edecektir.

Hazali açıklamasının devamında gerçek reformun anayasanın değişmesi olduğunu kaydederek aksi takdirde tüm reform girişimlerinin küçük çapta etkili olabileceğini vurguladı.

Hazali hükümet kabinesinde tüm partiler ve hareketlerin desteklemesi için bağımsız bakanların bulunması gerektiğini belirtti.

Amerika’nın Irak’taki askeri varlığına da değinen Hazali, Amerika’nın Irak ve bölge için özel planları olduğunu ancak Haşdi Şabi’nin karşı koymasıyla Amerika’nın IŞİD vasıtasıyla hedeflerine ulaşamadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir