IrakTüm Haberler

Ayetullah Sistani’nin Ofisinden 5 Maddelik Coronavirüs İle Mücadele Açıklaması

Koronavirüsünün yayılması ve özellikle İran’da ölümlere yol açması karşısında Ayetullah Sistani’nin ofisinden bir açıklama yayımladı.

Açıklamada sehm-i imamın yarısının bu virüsle mücadele eden hastalara ve hastalığı önleme yolunda kullanılmasına izin verildiği belirtildi.

İşte bu açıklamanın tam metni:

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Yüce Allah hikmetli kitabında şöyle buyurmuştur:

Muhakkak sizi biraz korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden azaltma ile imtihan ederiz.

Dünyanın Koronavirüsü ile mücadele ettiği ve özellikle İran İslam Cumhuriyetinde de bu hastalığı yakalanmış müminler bulunduğu gerçeğine binaen müminlerden şu hususları yerine getirmelerini bekliyoruz.

1- Sabırlı olsunlar ve sağlık bakanlığına bağlı yetkililer tarafından yapılan önlem amaçlı tedbirleri ciddi şekilde uygulasınlar.

2- Hiç kuşkusuz böyle zor durumlarda Allah’a sığınmak ve Allah’ın tertemiz kıldığı Ehlibeyt’e (a.s) tevessül etmek kurtuluş için en önemli unsurlardandır.

3- Bu hastalığa yakalanmış olanları tedavi etmek ve onların iyileşmesi için yapılabilecek her türlü yardım Allah’ı hoşnut eder. Dolayısıyla müminler sehm-i imamın yarısını bu yolda kullanabilir.

4- Bu virüsle mücadele eden doktorlar hemşireler ve canla başla çalışan sağlık personeline teşekkür ediyoruz. Yüce Allah’tan onlar için sağlık ve başarılar diliyoruz.

5- Sabırlı ve duyarlı olunması gerektiğinin altını çizerek Yüce Allah hastalar için acil şifalar, ölenler için rahmet ve mağfiret diliyoruz.

Allah’ım! Bu sıkıntıyı ümmetin başından gider.

9 Recep 1441

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir